søndag 22. juni 2008

Til prinsessa i huset

Da jeg så denne - måtte jeg bare ha den!! Den står nå på senga til prinsessa i huset. Synes den er skikkelig morsom, men samtididg fin - hele puta er brodert.



Pampered Princess - I shop therefore I am. (amen.. hi hi)

fredag 20. juni 2008

Litt småtteri fra Sabi-heimen.

Bloggingen går litt trått om dagen, føler jeg ikke har noe særlig å vise frem eller skrive om.
Går sikkert over det, merker det skal bli godt med ferie. Vi drar til Frankrike på torsdag og gjett om jeg gleder meg!

Tenkte jeg skulle ta noen stemingsbilder, med litt tente lys ol, men fant ut at det ble litt for lyst. Så lysene synes ikke noe særlig, men men..



Urnene er fra Sia, fikk de i bursdagsgave fra min kjære. Oppi de har jeg satt noen kjempeorkideer. De skal visst være mye vanskeligere å få til enn vanlige orkideer, og jeg har jo ikke akkurat grønne fingre.



Dette er står på hyllen nede på konsollbordet. Kronefetisjen kommer fullt frem her... I tillegg har jeg favoritt interiørbøkene min liggende der. Den hvite saken i midten er opprinnelig et drivhus, denne brukes nå til lys og kroner.



Har gjort om på dette bordet, var lei sånn det var og synes det er deilig med litt forandring.




De vakre skjellene kjøpte jeg tidligere i dag. Har lett masse etter fine hvite, blanke skjell. Fant det i dag - på salg til og med! Jippi!
Den utrolig søte frosken med krone kjøpte jeg i forrige uke, jenta på 3 kysser den flere ganger daglig.. :-) Venter på prinsen allerede...

mandag 16. juni 2008

Lesekrok med marokanske vibber.

Noe av det jeg liker aller best er å lese. Når jeg finner en god bok koser jeg meg skikkelig. Bestemte meg derfor med en gang vi kjøpte huset at jeg skulle lage meg en ordentlige lesekrok.

Jeg lette langt og lenge etter den perfekte stolen. Fant først en jeg syns var ok fra Riviera Maison, og da jeg var på vei for å hente den, dro jeg bare en svipptur innom Milla Boutique. Og der sto den!!! Den perfekte stolen - og akk den hadde puff også!! Stolen er en antikk fra Frankrike som er pusset opp og trukket om i Designers Guild stoff. Jeg falt head over heels for den, og trakk pudten dypt da jeg så prisen. Da jeg tok meg en tur rundt i butikken fant jeg masse mer jeg ville ha der. (Konsollen og stolen i gangen er der ifra.) Siden jeg endte med å kjøpe så mye der tok jeg mot til meg og klinte til og ...... PRUTET og gisp - det fungerte!! Stolen ble 3000 kr billigere og med meg hjem!

Sidebordet med lampen og lampen for den saksskyld er noe jeg falt for og kjøpte 2 mnd før vi flyttet inn. Veldig godt fornøyd med begge deler. Gardinene er Lene Bjerre. Pute-forkjærligheten min synes her også.. Jeg elsker som vist tildligere å handle puter.



Her er altså kroken, mang en god bok har blitt og skal leses her.




Her er de marokanske vibbene, i form av et fantastisk lite bord og matchende lykt.





På bordet har står to hunder fra et av mine absolutte favorittmerker, G&C, de står opp på 2 bøker jeg har arvet etter oldefaren min. Foran ligger to forstørrelsesglass, noe som er siste greia jeg har begynt å samle på.




Nærbilde av hundene. Synes de er skikkelig morsomme.




Dette er det som står på sidebordet. Blir aldri fornøyd med det jeg har på der, men syns ikke dette er så galt. Er spesielt fornøyd med "krukken" med lokket, kjøpt den nettopp i Italia. De hadde den i stor bolle også, men den hadde jeg ikke plass til i kofferten, da de er skikkelig tunge. Ellers samler jeg jo bla på kroner så har fått lurt inn en her og.

onsdag 11. juni 2008

Trimrommet som ble til gjesterom.

Da vi flyttet inn i huset vårt var dette rommet et trimrom. Vi hadde ikke spesielt bruk for et trimrom, men hadde desto større bruk for et gjesterom.

Rommet er ganske lite, man får plass til en 1.50 seng og to nattbord i bredden. Det er i tillegg plass til en kommode og stol uten at det blir altfor trangt.

Vi la nytt gulv og malt et par strøk på veggene, så satte vi gang å innrede.

Det jeg liker aller best med gjesterommet er at det ligger i direkte forbindelse med det andre store badet vårt. Det er hyggelig for gjestene som er på besøk at de får sitt eget bad, i tillegg er det egen badstue i forbindelse med badet



Dette rommet er et typisk rom vi prøvde å få billigst mulig. Derfor er det brukt mye Ikea innslag her, og det funker ganske greit. Både gardiner og gardinstenger, nattbord, sengeteppe, de mørkebrune putene og lysestakene er fra Ikea.
De andre putene er fra Skeidar og Bohus.

Lysekronen i taket kjøpte jeg egentlig til min datters rom, men fant en jeg syns var finere så derfor endte denne opp her.



Andre siden av rommet; kommode fra Mollys heaven, stol fra finn.no. og speil fra Homeart. Stolen har forøvrig lenge vært under overveiing om den skal males hvit, men foreløpig er den som den er.



Skammelen foran sengen er en gammel krakk jeg har kjøpt på bruktmarked og pusset opp.
Nattbordene som er fra Ikea, byttet jeg bare knott på, og da ble de mye finere med en gang synes jeg.

Favorittelementet mitt i dette rommet er sidelampen på nattbordet. Den er fra Riviera Maison og var noe jeg virkelig sparte til. Hadde den i stua der vi bodde før, men nå har den fått plass her. Syns det funker fint, selv om jeg nesten syns den er for fin for å stå et sted ikke så mange ser den.



Ha en fortsatt strålende kveld!

tirsdag 10. juni 2008

Gangen


Neste på vise frem-listen er gangen. Gangen er lang og ganske smal og delt i to. Det jeg viser nå er den innerste og største delen. Den ytterste delen skal pusses opp, noe jeg kommer til å komme tilbake til i senere innlegg.




Gangen er innredet i sølv og hvitt. Møblene er av såkalt "white metall" og er som regel av indisk opprinnelse.

Gangens innhold er konsoll med to små benker under og stol, alt dette i white metall. Ellers er det speil og lysekrone fra Sia.




Bilde fra front. Og ja, JEG ELSKER PUTER. De hvite putene er fra Lene Bjerre, tønnen er fra Lisbeth Dahl.



Det som er på konsollen, og en nærmere titt på speilet. Orkideen skal egentlig være hvit, noe som passer bedre og binder det mer sammen.

mandag 9. juni 2008

Peisen i stua

Noe av det jeg første jeg absolutt falt for ved huset vårt var alle peisene. Jeg simpelthen elsker å fyre opp i peisen om vinteren, og i dette huset fikk jeg dekket alle peis behovene mine.
Det er hele tre peiser i huset, en i forbindelse med kjøkkenet og spisestuen, en egen peisestue i underetasjen og en i stuen.

Peisen i spisestuen er ar jeg vist før og peisestuen kommer det eget innlegg om senere, så det blir peisen i stuen jeg viser i dag. Stuepeisen er ikke helt sånn jeg ville hatt den dersom jeg skulle fått satt den opp, men den har likevel flere elementer ved seg jeg liker.

Skulle jeg selv ha valgt peis ville jeg hatt noe alla den Laila i Laila lille rike har, denne synes jeg har en nydelig utforming.





Her er altså peisen, etter mye om og men har dette lille bordet og urnen fått plass ved siden av den. På veggen henger en veggstake.



Jeg er så fornøyd med bordet og urnen, begge er i blytungt smijern og importert fra Frankrike via Krukkegården. Det aller beste med disse var prisen, kjempebillig dersom man har i tankene hva man normalt må ut med for en ekte smijernsurne i den str. Bordet har jeg aldri sett noe lignende til og hadde trolig kjøpt uansett. Stormlyktene på bordet er Lene Bjerre.



Dette er det jeg digger ved peisen vår, hyllene ved siden. Perfekte til vedoppbevaring og litt pynt. Peissettet står normalt ikke der, men glemte å flytte det for bildet.



Nærbilde av den øverste hyllen. Ved med lykter foran.




Dette er vegglykten, kjempesøt og godt brukt (noe man kan se fra den nedsotede kuppelen, uff)

Til selskap dersom det er vær for det tennes det i peisen og alle lysene rundt. Skikkelig koselig for en levende lys-junkie. :)

Fortsatt strålende kveld alle sammen!!

søndag 8. juni 2008

Det aller siste selv-oppussede...

Jada, jeg gir meg ikke bare sånn helt uten videre. Her er siste rest (foreløpig hvertfall..) av selvoppussede bruktfunn. Kunne sikkert ha visst fram noe mer, men føler jeg bør komme med noe annet i neste innlegg - sånn at det ikke virker som jeg aldri kjøper noe nytt.. :)

Den delen av huset som vises frem nå er gangen i underetasjen. Dette er et område som ikke er kjempestort, og jeg var veldig usikker på hvordan jeg skulle gjøre det der. Dette er altså det jeg endte opp med.




Bilde tatt fra trappen. To gamle stoler rundt en liten sjenk. Alt kjøpt gjennom finn.no.
Bildene på veggen er fra Villa Collection.



Bilde fra andre siden av rommet.



Litt nærmere bilde av den lille sjenken. "Diamanten" som henger fra nøkkelen er fra Mols.



Stolene som står rundt sjenken. Pusset opp på vanlig Sabi-måte, trukket i et lyst silkestoff. (et stoff jeg forøvrig aldri har slått meg til ro med..)



Det på sjenken; staker fra Jeanne d´arc Living, speilbokser og flakonger fra Lisbeth Dahl og G&C. Speilet er fra Ikea, søt liten lyskrone fra Milla Boutique.


Dette var altså siste rest , lover neste innlegg blir noe helt annet..

Fortsatt god kveld!!

torsdag 5. juni 2008

Award og utfordring! Moro!


Jeg har fått min første award, kjempemoro! Fikk den av snille tinemor som i tillegg sa noen veldig pene ord. Tusen takk!!

Jeg er ikke så inne i dette gamet ennå så jeg er litt usikker på om jeg skal gi den videre, men så at Tine hadde gjort det så da gjør jeg det jeg og.

Jeg vil gi den videre til Drømmen om en eplehage fordi hun har en blogg og et hjem som er en fryd for øyet.



Tinemor utfordret meg også til å svare på disse 6 spm - here goes:


1. Hva gjorde du for 10 år siden?

På denne tiden for 10 år siden var jeg akkurat ferdig med russetiden, klar for ferie før jeg skulle starte på UiO.

2. Hva var 5 ting på gjørelista di i dag?

- Kjøre to små i barnehagen
- Plante noen nyinnkjøpte lavendeler
- Handle dagligvarer
- Lage middag
- Lese den sist innkjøpte Albert Åberg på senga for to trøtte små

3. Snacks jeg liker:

Popcorn, sjokolade og IFA

4. Ting jeg gjerne vil gjøre dersom jeg var milliardær:

Mye av det samme som i dag egentlig. Ville gjort istand alt jeg vil i huset, betalt all gjeld både for oss og nærmeste familie, satt av til fremtidig skolegang for barna og sist, men ikke minst donert bort til forskjellige saker som står min hjerte nært.

5.Steder jeg har bodd:

Har bare bodd i Oslo, men har flyttet en del..
- Grefsen
- Majorstua
- Frogner
- Holmenkollen
og til slutt der vi bor nå..

Disse vil jeg vite mere om:

Drømmen om en eplehage
Gammel stil (Monica)

onsdag 4. juni 2008

Litt mer hobby-møbeloppussing

Fortsetter med flere av oppussings-greiene mine. "Bær med meg"... :)

Gammelt spillbord kjøpt gjennom finn.no. Vurderte lenge om det skulle få beholde sin opprinnelige farge, men fant til slutt ut at det var så slitt at det bare var å male det.

Under spillbordet står en gammel pianokrakk, et av mine første oppussings- og omtrekkingsobjekter kjøpt på bruktmarked.




Her kan man se møblene litt nærmere.




Et gammelt bord fra bruktmarked har fått nytt liv som "lysalter" Stakene er fra Sia.




Ved fondveggen i stua står stolen jeg viste i innlegget over sammen med et bord jeg kjøpte av samme selger. Tapeten er fra Nina Campell.




Stol jeg fant billig på finn.no. Brukes som skrivebordstol til mitt nydelig skrivebord jeg fikk i bursdagspresang fra min kjære. Kommer til å vise det ved en senere anledning. Stolen har jeg malt i en hvit maling med en høy glansgrad så den er ganske shiny, har trukket den med lin og et lysere lin kantebånd.
(Her får man vri litt på hodet, fikk ikke til å snu det bildet samme hvor mye jeg prøvde.


mandag 2. juni 2008

Gamle skatter

Noe av det jeg er aller mest glad i å drive med, er å jakte på gamle skatter jeg kan pusse opp og gjøre akkurat slik jeg liker de.

Jeg elsker å tråle brukt markeder, antikkbutikker og jeg er åpent avhengig av finn.no. Eneste "basillen" jeg har vist meg å være motstanddyktig mot er loppmarked-basillen. Jeg har ikke vært på loppemarked på flere år og kjenner jeg blir svett bare av tanken på å dra på et. Det å stå grytidlig i kø, løpe inn og krangle om ting orker jeg ikke. Jeg liker å tusle i fred og ro - glane og glo og finne mine egne skatter.

Tenkte derfor å vise noen av funnene jeg har gjort, og sluttresultatet.
Begynner med noen av stolene. Disse bildene har blitt noen mnd gamle så ikke se for mye på "surroundingsene" stolene står i - det har skjedd mye overalt.
Disse første stolbildene har jeg forøvrig vist på et forum før, så noen har nok sett de tidligere.




Dette er uten tvil favorittstolen min. Elsker at den er så kraftig samtidig som den på en måte er skjør. Stolen var veldig slitt da jeg kjøpte den. Brun med et grusomt barokk-inspirert trekk. Denne er et finn.no funn.

Stolen er pusset med fint sandpapir, malt med heftgrunn, deretter malt to strøk med eggehvit glans 15 for så å få en omgang med brent umbra lasurolje.
Jeg er så fornøyd med stoffet den er trukket med, det er et tykt, tykt kremfarget brokadestoff. Faktisk så tykkvevd (men likevel delikat) at en meter stoff veier en kg... Ble så fornøyd med stoffet at jeg valgte å ta det på neste stol også ennå det var ganske stiv pris for meteren.
Til slutt er stolen kantet med kantebånd i samme stil




Bakfra




Denne stolen er noe alla stolen over bare den er kraftigere, men har dog en mindre markant sittepute og har armlener. Denne stolen er spesiell fordi den er den eneste tingen min kjære arvet etter sin bestemor da hun døde for et år siden.

Stolen var i slitt forfatning da vi fikk den. Vi bestemte etterhvert for pusse den opp slik at den kom til sin rett og den igjen kunne nytes for den vakre stolen den er.

Det mest slitsomme med oppussingen her var å sitte å benne ut alle naglene denne hadde før jeg kunne sette i gang. Jeg måtte også vike fra de opprinnelige planene her, jeg hadde kjøpt inn sølv nagler jeg skulle spikre inn igjen, men dette viste seg å bli en for krevende oppgave. Ingen av naglene ble spesielt rette og jeg hadde sikkert endt opp med å irritere med grønn over det. Måtte til slutt bite i det sure eplet og ty til kantbånd, men ble ganske fornøyd likevel!




Bakfra




Den siste stolen i denne omgangen er også en skikkelig favoritt, nok et finnfunn.
Jeg hadde begynt å få mer og mer sansen for rotting og var på utkikk etter noe med rotting som hadde min stil over seg. Og jammen slo ikke gamle trofaste finn til igjen! Selger hadde seks stoler, jeg kjøpte fem av de da den sjette hadde ødelagt rotting. Jeg skulle bare ha en, men fikk til alt hell solgt de andre videre med gevinst!

Denne stolen er grunnet og deretter spraylakkert antikkhvit før den har fått en runde lasurolje den også.